A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Проект "Олімпійський екомодуль"

Дата: 05.06.2020 12:20
Кількість переглядів: 545

Реалізація «Олімпійського екомодуля» з нагоди відзначення Міжнародного дня ООН «Всесвітній день довкілля».

Департамент екології та природних ресурсів Одеської обласної державної адміністрації доводить до Вашого відома, що відповідно до листа Національного Олімпійського комітету України від 21.05.2020 № 320-НК Міжнародний олімпійський рух поширює загальнолюдські цінності, серед яких захист навколишнього середовища є одним з головних напрямків. Як показують останні події, що пов’язані пандемією коронавірусу СОVID - 19, безпечне середовище є важливим фактором людського існування.

Національний олімпійський комітет України також не стоїть осторонь і опікується питання екології. Через власні освітні проекти для дітей та молоді, за підтримки світових організацій та партнерів проводяться заходи, які направлені на захист екології. Протягом багатьох років вдалося впроваджувати проекти переможців екологічних конкурсів всеукраїнського заходу «Олімпійське лелеченя», серед яких: очистка берегів водойми в м. Баштанка Миколаївської області, встановлення систем очистки води в школах м. Горішні Плавні Полтавської області тощо.

П’ятий рік поспіль в усіх регіонах нашої держави проводиться проект ОlympicLab, завдяки якому учні можуть познайомитися з олімпійцями, дізнатися про олімпійські цінності, як будувати кар’єру, дотримуватися тендерної рівності тощо. В минулому році до напрямків проекту було включено «Олімпійський екомодуль», який успішно реалізується регіональними відділеннями України за участі лісівників, екологів, олімпійців, волонтерів висвітлюючи молодому поколінню проблеми захисту навколишнього середовища, гасіння пожеж, подолання повеней, вирубки лісів, забруднення водного та повітряного простору, питання сміття тощо. Проект має свій логотип та отримав широку популярність серед молоді. Він надає можливість залучення до екологічних активностей широких верств населення та його здійснення відбувається із урахуванням вимог щодо епідеміологічної ситуації та з дотриманням умов карантину. Зокрема, заходи проекту можуть включати як практичну складову так і навчальну, що проводиться онлайн.

Вказаний проект знайшов підтримку Комісії «Спорт та навколишнє середовище» НОК України, під час останього засідання якої, 20 травня 2020 року, було ініційовано старт екологічних заходів проекту з нагоди Міжнародного дня ОНН «Всесвітній день довкілля», який щорічно відзначається у всьому світі 5 червня.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора