A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Патронат

Дата: 12.03.2021 15:53
Кількість переглядів: 1906

Патронат над дитиною | Новини | Софіївська селищна територіальна громада

Запрошуємо до співпраці усі небайдужі родини Яськівської сільської територіальної громади, що готові поділитися сімейним теплом з дітьми, які мають ризик залишитися без батьківського піклування, та потребують тимчасової підтримки.

Право дитини жити і виховуватись в сім’ї – одне з найважливіших його прав. Сімейне виховання дає можливість забезпечити її нормальний  фізичний, моральний, інтелектуальний та соціальний розвиток, дає змогу їй стати повноцінним членом суспільства.

                                                            

Патронат, це нова форма сімейного виховання, в якої передбачено надання комплексу послуг з тимчасового догляду та виховання дітей в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, батьками складних життєвих обставин або на період прийняття рішення про набуття дитиною статусу дитини-сироти чи дитини, позбавленої батьківського піклування.

Що таке патронат?

Патронат над дитиною — це тимчасовий догляд, виховання та реабілітація дитини в сім’ї патронатного вихователя на період подолання дитиною, її батьками або іншими законними представниками складних життєвих обставин.

Сім’я патронатного вихователя — це сім’я, в якій за згоди всіх її членів повнолітня особа, яка пройшла спеціальний курс підготовки, виконує обов’язки патронатного вихователя на професійній основі.

Патронатний вихователь — це особа, яка за участю членів сім’ї надає послуги з догляду, виховання та реабілітації дитини у своїй сім’ї.

Оптимальний строк перебування дитини в такій сім’ї – до 3-х місяців ( в окремих випадках – до 6-ти місяців).

Спеціалісти центру надання соціальних послуг Яськівської сільської ради наголошують на тому, що патронатний вихователь буде отримувати офіційну заробітну плату від держави, а в його трудовій книжці буде відповідний запис та нараховуватиметься трудовий стаж.

Патронатні вихователі щомісячно отримують оплату (грошову винагороду) за надання послуг у розмірі 5 прожиткових мінімумів для працездатних осіб на час влаштування дітей та на утримання влаштованих дітей виплачується соціальна допомога у розмірі двох прожиткових мінімумів на дитину відповідного віку за кожен місяць її перебування.

Про більш детальну інформацію про сімейний патронат Ви зможете дізнатися, звернувшись до Центру надання соціальних послуг Яськівської сільської ради за адресою: с. Яськи, вул. Центральна, 78, с. Троїцьке, вул. Маркса Карла, 8-В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора