Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Попередження суїциду серед підлітків

Дата: 12.03.2021 16:00
Кількість переглядів: 2168

Фото без опису

Дорогі батьки будьте уважними до своїх дітей!

Останнім часом в новинах, на шпальтах газетах та соціальних мережах багато новин щодо скоєння суїциду підлітками. Також в соціальних мережах дуже часто можна зустріти статуси у підлітків про різноманітні депресивні стани…

Чи ставало перед Вами питання як самостійно розрізнити суїцидальну поведінку, як запобігти трагедії, як виховувати дитину, щоб навіть у найскладнішій ситуації їй ніколи не спало на думку піти з життя, – це головні запитання, відповіді на які ми як батьки не знаємо...

Слід зауважити, що дитина, завжди попереджає оточуючих про свої наміри розмірковуючи вголос про це або кардинально змінюючи свою поведінку. На жаль, зазвичай розмови про самогубство не сприймаються всерйоз. Якби оточуючі люди були уважнішими, частина самогубств можна було б запобігти.

Суїцидальна поведінка у підлітків може проявлятися, як наслідок негативної поведінки дорослих членів сім’ї. Підліткам характерна підвищена вразливість і навіюваність. Вони здатні яскравіше відчувати і переживати. В зв’язку з фізіологічним статевим дозріванням підлітки схильні до коливань настрою, непереносимості критики. В такому стані вони стають егоцентристами, проявляють імпульсивність в прийнятті рішення. Досить часто самогубство дітей і підлітків зумовлене гнівом, протестом, злістю або таким чином покарати себе чи інших.

Слід пам’ятати, якщо Ви виховуєте підлітків будьте досить уважними у своїх висловлюваннях! У підлітків в стадії формування особистості в процесі підліткової кризи, дуже часто виникає підвищена схильність до самоаналізу, песимістичної оцінки навколишнього середовища, своєї особистості. Емоційна нестабільність, що часто призводить до суїциду, вважається варіантом вікової кризи майже у чверті здорових підлітків.

Період кризи, як правило - явище тимчасове, і в цей момент підліток, як ніколи потребує душевної теплоти, допомоги та підтримки. Отримавши ж їх вчасно, дитина часто відмовляється від своїх намірів.

Врятувати підлітка, який навмисно вирішив піти з життя, можуть тільки кваліфіковані фахівці і близькі люди. В першу чергу пам’ятайте, що до 12 років найбільший вплив на дитину мають її батьки і сім’я, а вже з підліткового віку - її оточення Тому шановні батьки контролюйте будь ласка, що робить ВАША дитина в інтернеті – окрім корисної інформації також існує ризик негативного впливу мережі Інтернет (соціальних мереж взагалі) на підлітків та провокацію, підштовхування на вчинення суїциду серед підлітків, який потрібно контролювати батькам!

     Якщо ви не в змозі самостійно вирішити, якісь питання звертайтесь до Центру надання соціальних послуг Яськівської сільської ради за нашою адресою: с. Яськи, вул. Центральна, 78, с. Троїцьке, вул. Маркса Карла, 8-В.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь