A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

35 -ті роковини Чорнобильської катастрофи

Дата: 26.04.2021 16:16
Кількість переглядів: 1712

Сьогодні, 26 квітня 2021 року, відбулася подія історичної ваги в житті нашої громади – відкриття у селі Троїцьке пам’ятника ліквідаторам наслідків аварії на Чорнобильській АЕС.

Збулась нарешті давня мрія усіх, хто прагнув бачити пам’ятник людям за їх героїчниий подвиг в ім’я життя нинішніх і прийдешніх поколінь, особисту мужність і самопожертву, для вшанування ліквідаторів наслідків аварії на Чорнобильській АЕС., які, ризикуючи своїм здоров’ям і життям, стали супроти розбурханої атомної стихії, захищали світ від наймасштабнішої техногенної катастрофи.

Почесне право відкриття пам’ятника учасникам ліквідації аварії на Чорнобильській АЕС надано голові Яськівської територіальної громади Володимиру Федоровичу Курко та голові організації війни і праці Дерус Сергію Олександровичу.

Голова Яськівської територіальної громади Володимир Федорович разом із своїм заступником Тетяною Петрівною вручили ліквідаторам Чорнобильської АЕС їх дітям та вдовам Подяками, Гримотами та орденом "До 35-ої річниці Чорнобильської АЕС".

Запрошені у своїх урочистих виступах зі словами вдячності відзначали велике значення подвигу ліквідаторів аварії на ЧАЕС – найбільшої катастрофи за всю історію ядерної енергетики. І в тому, що сьогодні ми є, і у нашій Яськівській громаді квітнуть сади, ростуть діть, є радість життя – велика заслуга героїв Чорнобиля.

Разом із ліквідаторами учасники мітингу хвилиною мовчання вшанували пам’ять жертв Чорнобильської катастрофи та поклали квіти до підніжжя пам’ятника.

Отець Дмитрій настоятель Свято -Троїцького храму провів поминальну панахиду та освятив пам’ятник.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора