A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Надання соціальних послуг вдома

Дата: 13.07.2021 11:34
Кількість переглядів: 483

 

Фото без опису

 

 

 

 

ЯСЬКІВСЬКА СІЛЬСЬКА РАДА

БІЛЯЇВСЬКОГО РАЙОНУ ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

КОМУНАЛЬНА УСТАНОВА «ЦЕНТР НАДАННЯ СОЦІАЛЬНИХ ПОСЛУГ» ЯСЬКІВСЬКОЇ СІЛЬСЬКОЇ РАДИ

 

с. Троїцьке вул. К.Маркса,8 в                                                                                                                 тел.. 0681854496

 

№______

«______» 2021 р.

 

 

Надання соціальних послуг вдома

 

Соціальний захист – це особлива галузь, яка найближче стоїть до життєвих інтересів усіх громадян. Саме працівники соціальної сфери першими стикаються з вирішенням проблем літніх людей, інвалідів, з болем, нуждою часто з горем.

Для багатьох людей похилого віку, які на схилі літ залишилися самотніми, соціальний робітник – найкращий друг, надійний помічник, а часто може і єдина розрада в теперішньому складному житті. Ця професія, що передусім визначається категоріями добра й милосердя, сьогодні вкрай необхідна людям.

На сьогоднішній день немає значення, яку посаду займає той чи інший фахівець, в якій службі працює, головне, щоб він умів вислухати і прагнув допомагати. Одиноким і немічним стареньким нелегко доводиться в усі часи, особливо на селі.

Багато з них потребують різних видів допомог, які надаються соціальними робітниками КУ «Центр надання соціальних послу» Яськівської сільської ради.

Діяльність центру надання соціальних послуг регулюється Положенням про КУ «Центр надання соціальних послуг» Яськівської сільської ради.

Відповідно до Положення центр забезпечує безоплатне, в обсягах, визначених державними стандартами, соціальне обслуговування (надання соціальних послуг) громадян похилого віку, інвалідів, хворих, що не здатні до самообслуговування та не мають рідних, які повинні забезпечити їм нагляд і допомогу, або рідні є громадянами похилого віку чи визнані інвалідами в установленому порядку.

Ураховуючи зазначене, одинокі особи похилого віку, або особи похилого віку, інваліди, які мають дітей пенсійного віку та які потребують соціальної послуги догляду вдома, можуть скористуватися цією послугою безоплатно.

Пенсіонери, діти яких отримали посвідчення пенсіонерів не за віком, а за вислугою років (військові, лікарі, вчителі тощо) та не належать до категорії осіб похилого віку, визначених у статті 10 Закону України «Про основні засади соціального захисту ветеранів праці та інших громадян похилого віку в Україні», не можуть безоплатно обслуговуватися центром надання соціальних послуг.

Громадянам похилого віку, інвалідам, хворим, що не здатні до самообслуговування, мають рідних, які повинні забезпечити їм догляд та допомогу, центр може надавати платні соціальні послуги.

Надання соціальних послуг здійснюється за плату, відповідно до затверджених тарифів на платні соціальні послуги.

Основні заходи, що складають зміст соціальної послуги догляду вдома, передбачають: допомогу у самообслуговуванні (дотриманні особистої гігієни, рухового режиму, годування), у пересуванні в побутових умовах, у веденні домашнього господарства (закупівля продуктів харчування, ліків та інших товарів, приготування їжі, прання, прибирання житла, оплата комунальних платежів, дрібний ремонт одягу, взуття тощо), в організації взаємодії з іншими фахівцями та службами (виклик лікаря, комунальних служб, транспортних служб тощо), навичкам самообслуговування, допомогу у забезпеченні технічними засобами реабілітації, навчання користування ними; психологічну підтримку; надання інформації з питань соціального захисту населення; допомогу в отриманні безоплатної правової допомоги; допомогу в оформленні документів.

На обслуговуванні в КУ «Центр надання соціальних послуг» Яськівської сільської ради станом на 01.07.2021 року перебуває 33 особи похилого віку та інвалідів, які потребують надання соціальних послуг вдома. З них 10 особам надання соціальних послуг здійснюється за плату.

Обслуговування проводять 3 соціальних робітники відповідно до укладених договорів, двоє в с. Яськи та один в с. Троїцьке. Послуги, соціальними робітниками, надаються підопічним по два, а то й три рази на тиждень, згідно з договором про соціальне обслуговування, укладеним між центром і громадянином, та згідно Державного стандарту (визначення ступеня індивідуальної потреби отримувача соціальної послуги у наданні соціальної послуги догляду вдома).

Особи похилого віку, які потребують надання соціальних послуг вдома, можуть звернутися до спеціалістів КУ «Центр надання соціальних послуг» Яськівської сільської ради в с. Яськи або в с. Троїцьке.

 

 

 

Директор КУ «Центр надання соціальних

послуг» Яськівської сільської ради                                                Гужева Н.М.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора