A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Статистична інформація

Дата: 28.07.2021 12:27
Кількість переглядів: 425

Яськівська сільська рада постійно переймається питанням запобігання та протидії домашньому насильству, насильству за ознакою статі, забезпечення гендерної рівності, протидії торгівлі людьми. Рішенням сесії №220/VІІІ від 07.05.2021р. була прийнята відповідна програма.

Виконавці програми є: відділ сім’ї, праці та соціального захисту населення, комунальна установа «Центр надання соціальних послуг» Яськівської сільської ради, служба у справах дітей Яськівської сільської ради, відділ освіти, культури, молоді та спорту Яськівської сільської ради. Відділами та установами постійно проводиться профілактична робота, направлена на запобігання домашньому насильству, а також раннього виявлення сімей, які потребують невідкладної допомоги. Робочою групою постійно проводиться робота з сім’ями, які знаходяться в групі ризику щодо недопущення домашнього насильства в родинах. На території громади проводиться інформаційно-роз’яснювальні роботи серед жителів Яськівської сільської територіальної громади, направлену на запобігання та протидію домашнього насильства.

Спеціалістами КУ «ЦНСП» разом із спеціалістами служби у справах дітей Яськівської сільської ради та інспекторами ювенальної превенції ВП ГУНП постійно відбуваються профілактичні виїзди, направлені на запобігання домашньому насильству, а також раннього виявлення сімей з дітьми, які потребують невідкладної допомоги, та дітей, які потребують такої допомоги.

Станом на 26 липня 2021 року фахівцями Центру разом із спеціалістами служби у справах дітей Яськівської сільської ради та інспекторами ювенальної превенції ВП ГУНП  були здійснені 8 виїздів в с Яськи та с. Троїцьке в сім’ї, від яких надійшло повідомлення про вчинення домашнього насильства та або/насильства за ознакою статі, в ході роботи якого було складено 5 актів оцінок потреб сімей та осіб. З них у 3 сім’ях підтвердився факт вчинення домашнього насильства (1 особа постраждала від домашнього фізичного насильства, до медичного закладу за допомогою не зверталась). Фахівцем центру надання соціальних послуг постраждалим 3 постраждалим особам від домашнього насильства послуги надаються за соціальною карткою сім’ї особи та 2 сім’ї перебували під соціальним супроводом.

За звітний період даним сім’ям було надано 112 соціальних послуг, з яких:

3 діагностики (оцінювання) психологічного стану постраждалої особи, оцінювання ризиків продовження чи повторного вчинення щодо неї насильства;

Складено 3 плани заходів щодо безпеки постраждалих осіб;

 55  -  послуги консультування;

33 – послуги соціальна профілактика;

5 – послуги кризове та екстренне втручання;

2 – послуга соціального супроводу сімей в СЖО;

29 – послуга соціальної адаптації;

2 – послуги представництва інтересів.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора