A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

ДОПЛАТА ЄСВ ДО МІНІМАЛЬНОГО РОЗМІРУ

Дата: 10.01.2022 12:45
Кількість переглядів: 367

ДОПЛАТА ЄСВ  ДО МІНІМАЛЬНОГО РОЗМІРУ

 

         Головне управління Пенсійного фонду України в Одеській області  нагадує, що місяць страхового стажу зараховується повністю, якщо ЄСВ в цьому місяці сплачено в розмірі, не менше мінімального страхового внеску. В іншому разі тривалість періоду, який зараховується до страхового стажу, визначається співвідношенням фактично сплаченої суми ЄСВ до мінімального розміру ЄСВ. І це може привести до суттєвого зменшення страхового стажу.

         Згідно п. 5 ст. 8 Закону України від 08.07.2010  № 2464-VI  «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування», у разі якщо база нарахування єдиного внеску не перевищує розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід, сума єдиного внеску розраховується як добуток розміру мінімальної заробітної плати, встановленої законом на місяць, за який отримано дохід (прибуток), та ставки єдиного внеску.

         Роботодавці! Будьте уважними! Нарахування і сплата ЄСВ в розмірі, меншому ніж мінімальний, є порушенням закону і приводить до  втрати страхового стажу!

         


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора