A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України інформує

Дата: 04.05.2023 14:37
Кількість переглядів: 132

Фото без опису

 Безпечні роботи на підприємстві в умовах забрудненого повітря: виробничий пил.

Виробничий пил – тонкодисперсні тверді частинки, що перебувають у повітрі у зваженому стані. Вони служать причиною розвитку різних захворювань, таких як: захворювання шкіри і слизових оболонок; неспецифічні захворювання органів дихання; алергічні захворювання; професійні отруєння; онкологічні захворювання; пневмоконісзи. До речі пневмоконіози займають перше місце серед профпатології у всьому світі.

Існують способи профілактики пилових захворювань, а саме: попередження утворення пилу, шляхом вдосконалення технологічних процесів, герметизації пилонебезпечного обладнання, встановлення потужної вентиляційної системи, безоплатне використання спеціального одягу, взуття та інших засобів індивідуального захисту, а також мийних та знешкоджувальних засобів.

Крім того працівники підлягають попередньому та періодичним медичним оглядам. Основне завдання яких – своєчасне виявлення ранніх стадій захворювання та попередження розвитку пневмоконіозу, встановлення професійної природності та проведення ефективних лікувально-профілактичних заходів.

Ви маєте право на безпечну працю! Дотримуйтесь правил гігієни праці і бережіть своє здоров’я!

Детальніше за посиланням: http://surl.li/gpefc

 

 

Фото без опису

Відповідаємо на найпоширеніші запитання громадян в рамках рубрики #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ

ЗАПИТАННЯ: На підприємстві оголошено простій. Чи може працівник на період простою виїхати в інше місто чи за кордон? Чи припиняються виплати за час встановленого простою у такому разі?

ВІДПОВІДЬ: Регулювання трудових відносин під час простою визначено статтями 34, 113 Кодексу законів про працю України. При цьому у законодавстві не зазначено, де має перебувати працівник в період оголошення простою. Місце перебування працівника під час простою визначається безпосередньо роботодавцем, шляхом видання наказу.

У разі прийняття рішення роботодавцем щодо оголошення простою, без обов’язку перебувати на робочому місці, працівник може обирати вільно своє місце знаходження на території України або за кордоном. Тобто, рішення щодо свого місця знаходження, на період оголошення простою, працівник приймає самостійно. Тим паче, що в період воєнного стану, підприємства, особливо ті, які розташовані на тимчасово окупованих територіях або на території де ведуться бойові дії, стикаються із тривалими простоями. Головне, коли роботодавець оголосить закінчення простою, щоб працівники могли оперативно повернутися додому і приступити до своїх трудових обов’язків.

Виїзд працівників в інше місто та/або за межі України не є причиною невиплати коштів за час встановленого простою.

 

Фото без опису

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанси «Прямої телефонної лінії»:

 

05 травня 2023 року   з  11.00 до 16.00 на теми: 
  1. «Невиконанням нормативу робочих місць для працевлаштування осіб з

інвалідністю: відповідальність»;                                                                                                        

      2. «Переваги задекларованої праці»;

      3. «Ознаки психологічного стану, що можуть послужити тривожнім сигналом про

          допомогу»;

 

08 травня 2023 року   з  11.00 до 17.00 на теми:

       1. «Грошова компенсація за невикористані щорічні відпустки»;

       2. «Відповідальність за вчинення мобінгу»;

       3. «Оформлення трудових відносин з працівниками, які залучаються  

          до   суспільно – корисних робіт».

 

По телефонах 04840-6-25-52, 0973741562 на запитання роботодавців, найманих працівників відповість  провідний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України  Сорокін Ігор Борисович.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора