Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Інформація Південного міжрегіонального управління Держпраці

Дата: 17.11.2023 10:54
Кількість переглядів: 93

Фото без опису

Державна служба України з питань праці

 

✅Верховний Суд підтримав законність постанови щодо накладення штрафу за порушення законодавства про працю

Під час інспекційного відвідування в Луганській області в жовтні 2020 року інспектором праці було зафіксовано факт використання праці 98 осіб, які були допущені до роботи без укладання трудового договору.

За фактичний допуск працівників до роботи без оформлення трудового договору, на підставі статті 265 КЗпП України, стосовно юридичної особи було винесено припис про усунення порушень та постанову про накладення штрафу в розмірі 4 мільйони 900 тисяч гривень.

Не погодившись з таким рішенням, юридична особа звернулася до суду з метою оскарження дій Східного міжрегіонального управління Держпраці. Суди першої, апеляційної та касаційної інстанцій у задоволенні позовних вимог відмовили, підтримали позицію управління та визнали його дії такими, що відповідають вимогам чинного законодавства.

06 листопада 2023 року Верховний Суд виніс Постанову, якою теж підтримав позицію Східне міжрегіональне управління Державної служби України з питань праці.

Фото без опису

Державна служба України з питань праці

 

Що таке гепатит А?

Гепатит А - це інфекційне захворювання печінки, яке спричиняється вірусом гепатиту А (HAV).

Захворювання за ступенем тяжкості варіює від легкого захворювання, що триває 1-2 тижні, до тяжкого, що призводить до інвалідизації, яка триває кілька місяців.

Інфекція гепатиту А не викликає хронічного захворювання печінки і рідко призводить до летального результату. Однак може спричинити гостру печінкову недостатність, яка часто є летальною.

Як запобігти гепатиту А на робочому місці читайте на інформпорталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php

 

Фото без опису

Державна служба України з питань праці

 

Чи є гепатит А професійною

проблемою?

Зазвичай гепатит А не є професійним захворюванням. Але недотримання правил особистої гігієни може призвести до інфікування під час виконання трудових обовʼязків працівниками, які контактують із зараженою їжею, водою, тваринами і людьми.

Зокрема, працівники харчової промисловості можуть опинитися під загрозою інфікування, якщо вони контактуватимуть із зараженою їжею чи водою. Працівники з активним вірусним гепатитом А не повинні готувати їжу для інших.

Медичні працівники не вважаються групою підвищеного ризику для інфікування гепатитом А, якщо вони дотримуються стандартних процедур інфекційного контролю.

Як можна запобігти гепатиту А на робочому місці - читайте на інформпорталі Держпраці https://www.pratsia.in.ua/safe_work.php

 

Фото без опису

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

 

17 листопада 2023 року з 14.00 до 16.00 на теми:

  1. «Праця осіб з інвалідністю»;  

 

20 листопада 2023 року з 10.00 до 17.00 на теми:

 

  1. «Як визначається форма трудового договору в умовах воєнного стану».  

 

По телефону 0973741562 на запитання роботодавців, найманих працівників відповість  провідний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України  Сорокін Ігор Борисович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора