Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Головне управління ДПС в Одеській області інформує

Дата: 28.11.2023 12:17
Кількість переглядів: 75

Фото без опису

З 27 листопада 2023 року змінюються рахунки

ПДФО для окремої категорії платників

 

 

Головне управління ДПС в Одеській області звертає увагу платників податків, що з  27 листопада 2023 року податок на доходи фізичних осіб з грошового зобов’язання, грошових винагород та інших виплат, одержаних військовослужбовцями, поліцейськими  та особами рядового і начальницького складу, сплачують до державного бюджету на нові рахунки, відкриті Державною казначейською службою України податкові агенти за кодом класифікації доходів бюджету 11010201.

Інформація про реквізити рахунків для сплати ПДФО розміщена на субсайті Головного управління ДПС в Одеській області вебпорталу ДПС за посиланням https://od.tax.gov.ua/rahunki-dlya-splati-platejiv/

 

Контакт-центр ДПС надає відповіді на запитання щодо реєстрації та застосування РРО/ПРРО

 

Головне управління ДПС в Одеській області нагадує, що Контакт-центр ДПС на постійній основі надає фізичним та юридичним особам інформаційно-довідкові послуги з питань реєстрації та застосування РРО/ПРРО.

Звернутись до Контакт-центру ДПС для отримання інформаційної підтримки з питань реєстрації, застосування РРО/ПРРО фізичні та юридичні особи мають можливість на вибір:

за телефоном 0-800-501-007 (безкоштовно зі стаціонарних телефонів), громадяни, які перебувають за межами України за номером: +380 44 454 16 13 (в меню IVR потрібно обрати напрям «3»);

електронною поштою на електронну адресу idd@tax.gov.ua (в полі тема потрібно зазначити «6005»);

чатом через Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс (ЗІР) (zir.tax.gov.ua).

Скориставшись ЗІР, фізичні та юридичні особи можуть самостійно здійснити пошук відповіді на своє запитання у категорії 109 розділу «Запитання-відповіді з Бази знань».

 

У розділі «Онлайн-навчання» розміщено нові матеріали для платників

 

У розділі «Онлайн-навчання» на вебпорталі ДПС, який містить корисну інформацію з податкової тематики, навички заповнення податкової звітності та розуміння оптимальних механізмів сплати, розміщено нові матеріали.

У підрозділі «Рентна плата» доступний відеоматеріал на тему: «Про порядок заповнення розрахунку з рентної плати за спеціальне використання поверхневих вод для потреб водного транспорту».

Підрозділ «Податок на прибуток підприємств» доповнено інформацією «Порядок включення організацій до Реєстру неприбуткових установ та організацій».

Підрозділ «Податок на додану вартість» – «Бюджетне відшкодування сум ПДВ платникам у разі анулювання реєстрації платника податку на додану вартість».

У підрозділі «Податок на доходи фізичних осіб» розміщено матеріал «Особливості застосування права платника податку на податкову знижку».

Підрозділ «Сплата податків та єдиного внеску, повернення платежів з бюджету» доповнено матеріалом «До уваги платників!».

У підрозділі «Перегляд рішень територіальних органів ДПС у встановленому законодавством порядку» розміщено матеріал «Аналіз причин, що слугували підставами для задоволення/залишення без задоволення скарг платників податків».

У підрозділі «Застосування РРО/ПРРО» – «Щодо фіскалізації розрахунків платниками єдиного податку».

Підрозділ «Інші платежі, що сплачуються до державного бюджету» доповнено матеріалом «До уваги суб’єктів зовнішньоекономічної діяльності, що здійснюють операції з експорту товарів!»

Розділ «Онлайн-навчання» мобільний. Він доповнюватиметься новими підрозділами відповідно до потреб платників податків. Вся інформація викладена у відео, презентаційних та текстових матеріалах, які постійно оновлюються та доповнюються.

Загалом на сьогодні розділ «Онлайн-навчання» містить понад 240 відео, текстових та презентаційних матеріалів.

​​​​​​​


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора