A A A K K K
для людей із порушенням зору
Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Інформація Південного міжрегіонального управління Держпраці

Дата: 20.02.2024 14:54
Кількість переглядів: 118

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

 

Психологічно здорове робоче середовище – це комфортне та безпечне місце, яке сприяє продуктивній роботі, особистісному зростанню, психічному і фізичному добробуту працівників.

Психологічна безпека – це основний інгредієнт щасливих трудових колективів. У таких командах працівники раніше висловлюють занепокоєння й стійкіші до змін, спричинених зовнішніми загрозами чи небезпеками, як-от COVID-19 і війна.

Деталі за посиланням:

 https://pd.dsp.gov.ua/news/psykholohichna-bezpeka-na-robochomu-mistsi/

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці інформує щодо найпоширеніших засобів психологічного відновлення

 

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

 

Сьогодні у рубриці #гігієна_праці_в_деталях разом з лікарем відділу гігієни праці та атестації робочих місць за умовами праці Мариною ГРАЧОВОЮ розглядаємо тему емоційного виснаження під час війни.

Війна – це подія, що має надзвичайно серйозний вплив на психологічний стан людини. Вона змушує нас не тільки стикатися з фізичною небезпекою, а й переживати емоційний стрес та травматичні події. Відбувається порушення звичних життєвих ритмів, що може викликати депресію, тривожність та інші негативні емоції.

Вплив війни на психоемоційний стан людей відчувається – збільшилася кількість тривожних та депресивних станів (особливо таких, як депресія, тривожний розлад та посттравматичний стресовий синдром), психосоматичних проявів (шлунково-кишкові розлади, головні болі, стрибки артеріального тиску, порушення сну тощо) та решта.

Деталі за посиланням: http://surl.li/qqyye

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

Продукція без ризику: як Держпраці допомагає підтримувати стандарти безпеки

Навіть у складні часи повномасштабної війни потреба у нехарчовій продукції серед українських споживачів залишається високою.

Нехарчова продукція, від робочого устаткування до засобів особистого захисту, є необхідною для підтримки щоденної праці і забезпечення безпеки та вимагає наразі особливої уваги до якості й надійності.

З огляду на це, ключове завдання державного ринкового нагляду в критичний час – гарантувати, що кожен громадянин може придбати та безпечно використовувати нехарчову продукцію без ризику для здоров’я. Це вимагає від суб’єктів господарювання не тільки дотримуватися установлених стандартів якості, але й активної співпраці з органами ринкового нагляду для ідентифікації та усунення потенційних небезпек.

Відповідаючи на ці виклики, Держпраці ініціює нову інформаційну кампанію з державного ринкового нагляду.

Мета кампанії – не лише інформувати виробників та розповсюджувачів про їх обов’язки та відповідальність, але й активізувати їх участь у процесі самоконтролю та забезпечення безпеки своєї продукції.

Під час запланованих роз’яснювальних заходів Держпраці надасть вичерпну інформацію про вимоги до нехарчової продукції, акцентуючи на важливості випуску на ринок лише тих товарів, які повністю безпечні для кінцевого споживача.

Завдяки зусиллям Держпраці та відповідальності бізнесу ризик потрапляння на ринок неякісної або небезпечної продукції мінімізується.

Детальніше на сайті Держпраці http://surl.li/qkweu

 

Фото без опису

Відділ з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України проводить сеанс «Прямої телефонної лінії»:

 

22 лютого 2024 року з 10.00 до 17.00 на теми:

 «Виправляємо  помилки в трудовій книжці»;

23 лютого 2024 року з 14.00 до 16.00 на теми:

«Порядок надання без оплати оплачуваних відпусток: роз'яснення  Мінекономіки».

26 лютого 2024 року з 10.00 до 17.00 на теми:

«Відпустка при народженні дитини».

По телефону 0973741562 на запитання роботодавців, найманих працівників відповість  провідний інспектор відділу з питань праці Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України  Сорокін Ігор Борисович


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора