Яськівська сільська територіальна громада
Одеська область, Одеський район

Інформація Управління інспекційної діяльності в Одеській області Південного Міжрегіонального управління Державної служби з питань праці України

Дата: 30.05.2024 15:46
Кількість переглядів: 83

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань інформує про таке страшне явище як торгівля людьми.

Фото без опису

Подробная информация

щодо проведення «Коворкінгу з питань безпечного працевлаштування «Молодь та безпека праці»

Организатор мероприятия: Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

Запрошуємо на регіональний коворкінг студентів ЗФПО та ЗВО випускних курсів.
Дата та час проведення: 31 травня о 14:00
Місце проведення: Онлайн
На заході ми розглянемо важливі питання щодо вашого подальшого працевлаштування:
• Як безпечно обрати вакансію? Поради та рекомендації для уникнення шахрайства та неправомірних дій роботодавців.
• Що таке електронна трудова книжка та страховий стаж? Огляд сучасних інструментів обліку трудової діяльності та їх значення для працівника.
• Що таке посадова інструкція та колективний договір? Ознайомлення з правами та обов’язками працівників, а також умовами колективного договору.
• Що робити, якщо вас ошукали? Як поводитись у випадку порушення прав? Практичні поради та правова допомога для захисту ваших прав у випадку порушень з боку роботодавця.
• Куди звертатися за допомогою у разі виникнення проблемних питань у сфері працевлаштування?
Цей коворкінг стане чудовою можливістю для вас дізнатися більше про захист своїх прав та безпечний старт у професійному житті. Приєднуйтеся до нас, щоб отримати корисну інформацію та поради від фахівців.
Спікери заходу:
Наталя Попель - заступник начальника управління реалізації політики зайнятості Миколаївського обласного центру зайнятості
Тетяна Рудя - начальник відділу перевірки правильності розрахунків розміру страхових виплат у зв'язку із тимчасовою втратою працездатності Головного управління Пенсійного фонду України у Херсонській області
Вікторія Корінна – начальник відділу управління персоналом Південного міжрегіонального управління Державної служби з питань праці
Анастасія Хижняк – адвокат АО «Респонд».

Участь у заході є безкоштовною, долучитися можуть всі бажаючі!

Посилання: https://www.facebook.com/events/1213687753110854/?ref=newsfeed

Фото без опису

Південне міжрегіональне управління Державної служби з питань праці

 

 

  • Сьогодні у нашій постійній рубриці #ЗАПИТАННЯ_ВІДПОВІДІ розглядаємо, чи має право працівниця на використання додаткової відпустки, передбаченої статтею 1821  КЗпП України і статтею 19 Закону України «Про відпустки», під час перебування у відпустці для догляду за другою дитиною до досягнення нею трирічного віку?»

 

✅Статтями 1821 КЗпП України та 19, 20 Закону України «Про відпустки» встановлені умови, тривалість і порядок надання відпусток працівникам, зокрема, для виховання та догляду за дітьми з метою належного поєднання ними сімейних і трудових обов’язків.

🔍Так, у статтях 1821 КЗпП України, 19 Закону України «Про відпустки» визначено, що одному з батьків, які мають двох або більше дітей віком до 15 років, або дитину з інвалідністю, або які усиновили дитину, матері (батьку) особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, одинокій матері, батьку дитини або особи з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, який виховує їх без матері (у тому числі у разі тривалого перебування матері в лікувальному закладі), а також особі, яка взяла під опіку дитину або особу з інвалідністю з дитинства підгрупи А I групи, чи одному із прийомних батьків надається щорічно додаткова оплачувана відпустка тривалістю 10 календарних днів без урахування святкових і неробочих днів (стаття 73 Кодексу законів про працю України).

🖊Відпустка для догляду за дитиною до досягнення нею трирічного віку надається за заявою матері, батька дитини або осіб, зазначених у частині третій статті 18 цього Закону, повністю або частково в межах установленого періоду та оформляється наказом (розпорядженням) власника або уповноваженого ним органу (стаття 20 Закону України «Про відпустки»).

Разом з цим, діючим законодавством про працю не передбачено надання двох соціальних відпусток, що надаються для виховання дітей, одночасно за один і той же самий період.

📌Таким чином, у період перебування у відпустці для догляду за другою дитиною до досягнення нею трирічного віку працівниця не набуває права на відпустку, передбачену статтями 1821 КЗпП України та 19 Закону України «Про відпустки».

Фото без опису

Державна служба України з питань праці

 

Стартує всеукраїнська премія «Кадровик року 2024»

Запрошуємо стати учасником Всеукраїнської премії «Кадровик року 2024» Ви зможете не лише довести свою професійність, а й отримати грошову винагороду 30 000 грн.

Організаторами та партнерами проєкту є Держпраці, Вища Школа Кадровика, електронний журнал «Кадровик-01», система «Експертус Кадри», та Профспілка працівників держустанов України.

Змагання проходитиме у три етапи:

І — Рейтинг кадровиків України

ІІ — Питання із зірочкою

ІІІ — Есе

Оцінювати учасників буде фахове журі, до складу якого увійдуть:

• Ігор Дегнера, голова Державної служби з питань праці

• Ірина Житкова, шеф-редактор Експертус Кадри

• Олена Коновалова, заступник директора департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці

• Володимир Гончарук, директор департаменту з питань праці Державної служби України з питань праці

Участь у проєкті — безплатна. Ви можете долучитися онлайн в один клік.

Есе та відповіді слід підготувати до 1 жовтня. Позицію кадровиків у рейтингу журі враховуватиме також станом на 1 жовтня, тож варто періодично оновлювати свої результати.

За результатами усіх трьох етапів буде оголошено переможців. Ми маємо аж три призових місця (і кожен отримає свою винагороду):

• «Кадровик року» — 30 000 грн;

• «Віцекадровик року» — 15 000 грн;

• «Вибір редакції» — 10 000 грн.

Більше інформації про конкурс за посиланням: https://super.prokadry.com.ua/

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь